Інвестиції у нерухомість під час війни: як вберегти та примножити кошти без істотних ризиків

30 березня 2023
news image

Чи можливі вигідні інвестиції у нерухомість під час війни? Відповідати на це питання варто із калькулятором у руках.

Коли перший шок від вторгнення минув, інвестори почали роздивлятися, які варіанти залишилися на ринку. Чи повернула нерухомість свої позиції надійного та високодохідного інструменту вкладення та примноження грошей. Та чи можливо мінімізувати ризики від такої інвестиції.

Доступні інструменти для збереження коштів

В Україні небагато інвестиційних інструментів для людей, які бажають безпечно вкласти кошти та отримати прибуток.

Найлегше розмістити гроші на банківському депозиті. Зараз українські банки пропонують гривневі вклади для населення під 14-18% річних (чистий прибуток після оподаткування 10-12%), для валютних вкладників — від 0,1 до 2,5% на рік. Це не дає можливості вберегти гроші від знецінювання, оскільки за минулий рік інфляція в Україні склала 26,6%. Схожі показники прогнозують і в поточному році.

Державні цінні папери (ОВДП) мають відсоток по гривневим облігаціям на рівні 13-18%, що також не дозволяє зберегти заощадження від інфляції.

3(1)

Чим привабливі інвестиції у нерухомість

Математика інвестицій у нерухомість така, що зайшовши в проєкт на початковому етапі, на фінальній стадії будівництва вартість активу зростає від 15-20% у валюті, залежно від класу та розташування об'єкта. Цим пояснюється висока популярність інвестицій у первинну нерухомість.

До того ж квартира у новобудові – це ліквідний актив, який можна продати перед введенням будинку, або притримати на певний час на зростаючому ринку, щоб збільшити прибуток.

Для тих, хто свідомо обирає своє майбутнє в України — саме час шукати привабливі умови та робити ставку на майбутнє.

месторасположение а136

Вигідні пропозиції від компанії DIM

Девелоперська компанія DIM розробила спеціальні програми, покликані підтримати інвесторів в ці непрості часи.

  • Програма гарантованої дохідності 10% річних у доларах. Вклавши зараз кошти у проєкти компанії DIM, по закінченню фактичного року, інвестор отримує свої кошти з дохідністю 10%. Можливий варіант «гри в довгу»: залишити квартиру собі й реалізувати її з дохідністю від 17% і вище, в залежності від умов ринку. Ліквідність готових квартир буде зростати, як і середня вартість квадратного метра.
  • Програма безризикових інвестицій. Ми беремо усі фінансові ризики на себе. Якщо на будь-якому етапі будівництва ваші плани змінюються, компанія протягом місяця повертає всю суму кладених коштів. У інших забудовників, які пропонують подібні умови, процес повернення грошей займає від трьох до шести місяців.
  • Програма фіксованого валютного курсу — до кінця року інвестор сплачує розстрочку за курсом 36.6, надалі — за курсом НБУ.
  • Індивідуальні умови інвестування: зменшуємо перший внесок, збільшуємо термін розстрочки. Відтепер у наших інвесторів є можливість обрати гарне планування та вигляд з вікна, заплативши від 20% вартості та забронювати за собою квартиру з обраним плануванням, розташуванням та видом.

Усі умови фіксуються в угодах на етапі підписання.

галерея 7 лаки ленд

Час для дій

Часи великих змін та потрясінь – завжди були часом великих можливостей для тих, хто вміє приймати рішення та дивитися у майбутнє. На стабільному ринку легко зробити «прихисток для грошей», але знайти точки зростання та здійснити виграшну інвестицію – завдання із двома зірочками. «Не можна чекати, доки ситуація стане очевидною», – казав американський бізнесмен-мільярдер Едвард Ламперт у своєму виступі з мистецтва інвестування. Якщо ви вірите в Перемогу та пов’язуєте своє майбутнє з Україною – зараз саме час для дій.

Компанія DIM поновила роботи на об’єктах, розпочатих до вторгнення. У 2022 році компанія ввела в експлуатацію 190 квартир (18 840 кв.м) у комплексі ParkLakeCity. У 2023-му плануємо здати понад 100 тисяч кв. метрів житла.

Зараз затверджено нові графіки будівельних робіт, активно ведеться будівництво об’єктів Lucky Land, Новий Автограф, А136 Highlight Tower, Метрополіс, Park Lake City. Декілька будинків в комплексах Новий Автограф та Lacky Land будуть введені в експлуатацію вже влітку цього року. В продажу є готові квартири в ЖК Метрополіс та Park Lake City. Також зараз можна обрати привабливі з інвестиційної точки зору пропозиції на ранніх етапах будівництва.

Інші новини від компанії DIM