Як вийти на максимальну прибутковість від інвестицій в заміську нерухомість

25 жовтня 2021
news image

Заміська нерухомість, розташована неподалік від мегаполісів, має попит у приватних інвесторів. Цьому сприяє зростаючий інтерес до життя ближче до природи та поява абсолютно нових концептуальних форматів житлових проєктів за межею міста.

Головні переваги перспективної нерухомості за містом: вигідна локація, хороша транспортна доступність й розвинена інфраструктура, яка закриває всі базові щоденні потреби та забезпечує максимальний комфорт. Розповідаємо, як правильно й найбільш вигідно інвестувати в заміську нерухомість під Києвом.

Спочатку потрібно визначитися зі стратегією. Це свого роду компас, який буде вам допомагати на етапі вибору напрямку, проєкту та його формату. Існує два базові сценарії: здача в оренду та покупка під продаж ближче до завершення будівництва.

Сьогодні, за оцінками аналітиків ринку житла, найвигіднішою інвестицією в нерухомості стає покупка квартири з метою перепродажу в комплексі бізнес-класу в межах 20 хвилин їзди від Києва.

DIM

Середній показник дохідності в таких комплексах складає близько 35%, проте деякі новобудови успішно перевиконують план й дозволяють інвестору заробити більше. Вдається їм це завдяки вдалому просторовому зонуванню, різноманітній лінійці планувальних рішень й продуманому до найдрібніших деталей середовищу, дбайливо пристосованого до комфортного повсякденного життя.

Житловий проєкт Park Lake City у форматі мінімістечка біля Підгірців, що за 15 хвилин їзди від Києва, втілює в собі кращі характеристики житла бізнес-класу. Park Lake City — три стильні концептуальні формати, об'єднані єдиною філософією.

PLC ​​VITA — серце та душа заміського комплексу, головний квартал, в якому здана перша черга й активно будується друга. До складу комплексу також увійдуть два квартали таунхаусів PLC TERRA та преміальний квартал з власною біоводоймою — PLC AQUA.

На території проєкту заплановані: власний дитячий садок та початкова школа, продумана інфраструктура, все для занять спортом та відпочинку, в тому числі 1 250 метрів бігової доріжки навколо озера, місця для занять йогою, відпочинку та ретриту, а також стоянка, променад й двір- парк для прогулянок.

парк ПЛС

На перших поверхах PLC VITA розташовані квартири з власними двориками від 25 до 125 м2, де можна організувати лаунж-простір, а з другого по четвертий у квартирах запроєктовані просторі тераси та панорамне скління, завдяки чому відкривається прекрасний вид на власне озеро площею 3,8 га. Лінійка планувальних рішень досить широка й дозволяє обрати оптимальний варіант під свій життєвий сценарій.

Арифметика проєкту проста: вклавши $ 1 645 за м2, вже через рік інвестор отримує $ 2 073. Тобто на кожному квадратному метрі вдасться заробити $ 428, а показник повернення інвестицій (ROI) складе 26%.

Залежно від конкретного планування прибутковість вкладень може становити від 38% до 43% річних. У той час як середній річний відсоток за доларовими депозитами в банках впевнено прямує до нуля й не перевищує 0,4-0,5%, а в гривні — це 7-7,5%. До того ж вам обов'язково доведеться викласти зі своєї кишені податок на прибуток фізосіб та військовий збір — усього 19,5%. А ось в інвестиціях в житло цього не передбачено: все зароблене залишається у вас.

Якщо розрахувати прибутковість в грошах, то при оформленні однокімнатної квартири в Park Lake City площею 44,12 м2 на старті вартість квадрата буде $ 1 645, тобто поріг входу становитиме $ 72 577. Вже через рік внаслідок цінової динаміки квадратний метр виросте до $ 2 073, а сума доходу за рік буде дорівнює $ 18 874.

DIM

Наразі в Park Lake City стартувала нова черга з мінімальною ціною квадрата. Експерти ринку радять поквапитися з покупкою: на ранніх стадіях мінімальний поріг входу в інвестицію та максимальна прибутковість. З переходом на кожний новий цикл вартість вхідного квитка підвищується, після чого ціна обов'язково зробить стрибок.

Інші новини від компанії DIM