13 причин, чому Park Lake City продовжує ваше життя

28 серпня 2021
news image

Чи існує ідеальне місце посеред природи, яке буде екологічним, безпечним та поєднає усі переваги комфортного міського проживання? Відповідь на це питання знаходиться на 10-му кілометрі Новообухівського шосе, за 15 хвилин їзди від Києва. Це – Park Lake City, перший в Україні клубний заміський комплекс бізнес-класу з власною водоймою.

Екологія. За містом живуть довше

Свіже повітря, більше зелені та сонячного світла не лише позитивно впливають на наше самопочуття, а й здатні продовжувати життя. Дослідники з Гарварду проаналізували показники здоров'я понад 100 тисяч жінок. Результати вражають: ті, хто мешкає за містом поряд з власним садом або парком, живуть в середньому на 12% довше, ніж мешканці міст. А показники смертності від онкозахворювань та хвороб дихальних шляхів у мешканців передмістя, виявилися нижчими на 13% і 34% відповідно.

Park Lake City розташований за 15 кілометрів від Києва в одному з найчистіших і найзеленіших передмість столиці.

Власне озеро

Вченими доведено, що коли ми поруч з водою, наш мозок відключається від звичного напруженого режиму і розслабляється. Зникають тривожні думки, зменшується рівень стресу та тривоги. Коли мозок розслабляється, він отримує більше натхнення і творчих ідей. Фактично, ми «вимикаємо» мозок, даємо йому відпочити, почати краще мислити.

На території Park Lake City розташоване власне озеро, площа якого складає 3,8 гектара. Мешканці комплексу зможуть рибалити, кататись на сапах або каяках, влаштовувати довкола озера пробіжки.

Більше зелені

Австралійські вчені виявили, що мешканці зелених районів рідше відчувають стрес і менше страждають від психологічних проблем. А у 2011 році професор Іхаб Ельзеяді з Університету Орегона з'ясував, що вигляд з вікна підвищує ефективність роботи. Він провів спостереження за колегами у власному університеті: 30% робочих місць були розташовані біля вікон з краєвидами на природу. Саме ці працівники мали кращу продуктивність та рідше прогулювали роботу.

На території Park Lake City ростуть рідкісні породи дерев – метасеквоя, червоний дуб, ірга Ламарка, японська верба. Висаджуємо одразу дорослі дерева, тож не треба чекати поки вони виростуть і стануть красивими. 

Артезіанська вода

Наукове дослідження, участь в якому взяли декілька тисяч людей, довело, що щоденне вживання артезіанської води продовжує життя. Артезіанська вода скорочує ризик інфарктів на 25%, захворювань шлунка — на 40%. Також люди, які п'ють воду з артезіанських джерел, найменше схильні до розвитку онкозахворювань.

Уявіть: просто з вашого крана тече вода з артезіанської свердловини завглибшки 164 метри – чиста та приємна на смак, а головне – корисна.

Неймовірні краєвиди

Американські вчені з клініки Майо та університету штату Айова встановили, що проживання у помешканні з приємним виглядом з вікна продовжує життя людини в середньому на 3-5 років. Також, життя серед природи здатне зробити мешканців щасливішими і менш схильними до депресії, встановили британські вчені.

Park Lake City оточений мальовничими пагорбами Підгірців і Ходосівки, краєвиди на які відкриваються мешканцям комплексу з панорамних вікон та власних терас.

Низька забудова

Психологи стверджують, що людина відчуває себе комфортніше серед невисоких будівель, ніж серед багатоповерхівок. Мало верхова забудова зазвичай зводиться далеко від промисловості, в екологічно чистих районах та оточенні природи. Мешканці таких будинків у будь-яку пору року можуть милуватися неймовірними пейзажами, дихати чистим повітрям, а також насолоджуватись неспішністю, тишею та спокоєм.

Усі будинки комплексу Park Lake City мають висоту чотири поверхи, оснащені якісними німецькими ліфтами Schindler та розташовані у красивій природній локації.

Ком’юніті

Спілкування з друзями позитивно впливає на тривалість нашого життя. Це встановили американські вчені з університетів штатів Юта і Нова Кароліна. Вони виявили, що, чим більш широким колом знайомств володіє людина, тим довше вона живе. Вірні друзі допомагають справитися зі стресом, а також можуть надихнути на здоровий спосіб життя, вплинути на пристрасть до алкоголю або тютюну, змотивувати займатись спортом.

Park Lake City утворює єдине ком’юніті. Мешканці комплексу завжди перебуватимуть в оточенні близьких за духом та інтересами людей.

Естетика архітектури

Британські вчені довели, що не тільки природа, а й красива архітектура позитивно впливає на здоров'я людей і робить їх щасливішими. Дослідники з Уорікського університету вивчили понад 212 тисяч фотографій з британських міст, а також більш ніж 1,5 мільйона показників здоров'я людей, які живуть у представлених на фото місцях. Висновок: зелені квартали з великою кількістю красивих дизайнерських рішень є найбільш комфортними для проживання. Саме в цих куточках Британії спостерігається висока якість життя, а люди відчувають себе здоровими.

Архітектура Park Lake City – це ергономічні та мінімалістичні фасади з терасами, що надають будинкам привабливого та естетичного вигляду.

Панорамні вікна

Панорамні вікна забезпечують максимальне проникнення сонячного світла в оселю, роблять помешкання світлішим та просторішим. Результати глобального дослідження «Indoor Generation» від британської компанії YouGov свідчать, що сонячне світло позитивно впливає на продуктивність праці та підвищує ефективність роботи. Численні дослідження також підтверджують, що достатня доза природного світла протягом дня допомагає краще спати вночі, і навпаки – його відсутність негативно впливає на здоров'я.

Усі квартири у Park Lake City відрізняються великогабаритним панорамним склінням.

Продумані планування та високі стелі

Науково доведено: чим більше вільного простору у приміщенні – тим комфортніше почуваються його мешканці. Секрет полягає у психологічному відчутті свободи, з'ясували науковці. Коли ви заходите в кімнату з високими стелями, активізуються зони мозку, відповідальні за візуальні навички та уважність. До такого висновку прийшла міжнародна група вчених з Австрії, Канади, Чилі, Данії та США. Для експерименту добровольців розсадили по кімнатах зі стелями 3 метри і 2,4 метра. У підсумку учасники у приміщеннях з високими стелями швидше впоралися з розшифровкою анаграм і запропонували більш креативні варіанти.

Квартири Park Lake City мають продумані просторі планування, високі стелі (3,0 метра), а з вікон кожної квартири відкривається краєвид на природу.

Власна тераса

Тераси забезпечують візуальний контакт з природою, який покращує емоційний стан, зменшує симптоматику депресії й тривоги. Крім того, науково доведено, що пасивне сприйняття природи покращує когнітивні навички у дітей з дефіцитом уваги. Як показали дослідження 1995 і 2001 року, одне тільки споглядання парку здатне «ефективно відновлювати виснажені ресурси уваги в порівнянні зі сприйняттям міського середовища».

У Park Lake City всі квартири – з терасами площею від 9 м², на яких можна приємно проводити час, насолоджуючись свіжим повітрям та милуючись красивими природними пейзажами.

Fireplace

Дослідники Університету штату Алабама науково довели, що тривале споглядання вогню знижує кров'яний тиск. Вони провели експеримент, у якому взяли участь понад 220 добровольців, котрі дивилися відеозапис з каміном, у якому горить вогонь. Але половина дивилася зі звуком, а половина – без. В результаті у першої групи було зафіксовано зниження тиску на 5%. Учасники першої групи також розповіли про відчуття розслаблення, посилення відчуття спокою і комфорту.

Власний Fireplace на території Park Lake City збиратиме мешканців у дружну компанію з щовечора та стане ідеальним місцем для знайомства і спілкування.

Бігова доріжка навколо озера

Дослідження вчених Далласького Інституту Купера та Університеті штату Айова довело, що щотижнева двогодинна пробіжка протягом 40 років збільшує життя людини на 2,8 – 3,2 року у порівнянні з тими, хто не займається бігом. Тобто кожна година бігу може продовжити життя на 7 годин. При цьому регулярні заняття бігом на 25-40% скорочують ризик передчасної смерті. Науковці проводили дослідження протягом 15 років, вивчаючи дані про 55 тисяч осіб у ​​віці від 18 до 100 років.

Бігова доріжка у Park Lake City має довжину 1250 метрів і пролягає навколо озера, завдяки чому ранкові пробіжки будуть удвічі приємніші.

Інші новини від компанії DIM