Результати конкурсу на кращу архітектурну концепцію забудови «Бізнес-кампусу» у Park Lake City

18 січня 2022
news image

29 грудня 2021 року відбулося засідання конкурсної комісії та визначення переможців конкурсу на кращу архітектурну концепцію забудови території «Бізнес-кампус» у житловому комплексі Park Lake City, розташованого у селі Підгірці Київської області.

Метою проведення конкурсу став пошук нових поглядів на змішану забудову з об'єктами різного призначення в передмісті столиці.

У конкурсі, який група компаній DIM оголосила восени 2021 року, взяли участь 4 конкурсанти:

  1. ТОВ «Проєкторія» (Україна, м. Київ);
  2. «Воробйов та партнери» (Білорусь, м. Мінськ);
  3. ТМ Школьникова Б.Е. (Білорусь, м. Мінськ);
  4. Z+Z atelier (Фінляндія, м. Гельсінкі).

Кожний з учасників представив свою архітектурну концепцію забудови «Бізнес-кампусу», яку члени конкурсної комісії оцінювали за такими критеріями: економічна складова, інвестиційна привабливість, архітектурний вигляд у складі проєкту Park Lake City та повнота обов'язкових матеріалів у складі концепції.

Переглянути архітектурні концепції учасників конкурсу:

На засіданні конкурсної комісії розглянули всі концепції, й за результатами оцінювання визначилися два фаворити: «Воробйов та партнери» (Білорусь, м. Мінськ) та Z+Z atelier (Фінляндія, м. Гельсінкі).

Архітектурні концепції, які отримали найбільшу кількість балів, будуть реалізовані в рамках проєкту Park Lake City, а їхні автори отримають грошову винагороду.

«Ми мали гарну нагоду попрацювати з архітекторами різних країн. В результаті ми отримали позитивний досвід, свіжий погляд на тренди, нові знайомства та утвердилися в прагненні розширювати перелік підрядників для професійного розвитку на шляху створення кращого місця для життя та роботи, яким є заміський житловий комплекс бізнес-класу Park Lake City. Завдяки умовам конкурсу, що дозволили позбутися параметрів, які обмежують фантазію, учасникам вдалося створити нестандартні та різні підходи до перспективного розвитку локації. Переможцями стали учасники, чиє бачення архітектурного та містобудівного розвитку території, на наш погляд, є найбільш сучасним та привабливим» — прокоментував результати конкурсу Єгор Ралько, головний архітектор проєкту Park Lake City та секретар конкурсної комісії.

Інші новини від компанії DIM